30 jaar De Hypotheekshop in Epe op de Veluwe

30 jaar De Hypotheekshop in Epe op de Veluwe

Wim Meuleman hoeft er niet lang over na te denken: “Ik adviseer niet zo anders dan 30 jaar geleden. Toen sloot ik naar eer en geweten hypotheken af en dat doe ik nog steeds. Ik vraag me bij ieder nieuw advies af: zou ik dit ook voorstellen aan mijn kinderen, broer of zus? De regelgeving is overigens wel erg veranderd. Ik ben nu veel meer tijd kwijt aan verplichte vastleggingen, rapportages, adviesstukken. Ik begrijp het wel, maar ik geef die aandacht liever aan mijn klanten.”

Carnaval op de Veluwe

Epe is een kleine plattelandsgemeente, samen met Vaassen en nog wat omliggende dorpjes zo’n 35.000 inwoners. En toch behoort zijn De Hypotheekshop bij een van de grotere van Nederland. Wim: “We hebben een goede naam opgebouwd. Zitten hier ook al ons hele leven. We hebben een dynamisch, laagdrempelig kantoor. Houden niet van poespas en staan pal naast de mensen in wat zij nodig hebben. Epe is een fijne plek met prettige, gezellige mensen. Ik woon zelf in Vaassen, dat is in de gemeente Epe. Vaassen was ooit een katholieke kolonie midden tussen de protestanten, dankzij de bewoners van Kasteel Cannenburch. Het kasteel is er nog steeds, inclusief schuilkerk uit 1664. We hebben hier ook de grootste carnavalsvereniging van Nederland. Had je niet gedacht, hè? Nee, Prins Carnaval laat ik aan me voorbijgaan. Ik ben druk genoeg met mijn werk. En met m’n voetbalvereniging.”

Ik check altijd: zou ik dit advies ook aan mijn eigen kinderen geven?

Wim Meuleman

Al 30 jaar scoren en een trefzeker advies

Wim voetbalde 50 jaar bij voetbalvereniging KCVO, ofwel Katholieke Concordia Vincent Omnia: door eendracht overwin je alles. Sinds dit jaar is hij er voorzitter: “Ik houd van voetbal en van de samenwerking in zo’n team. Ook hier op kantoor doen collega’s Lisa, Tim, Marianne, Patrick, Willieke en ik de dingen samen. En scoren we samen. Voor onze klanten. Jammer dat Oranje het dit jaar niet redde. Ja, die poster hebben we net verwijderd.”

De Hypotheekshop Epe 30 jaar
Wim en zijn team

Revolutie midden in de financiële crisis

De belangrijkste verandering op hypotheekgebied betreft de betaling. Wim: “Tot 2013 betaalde de bank ons. Wij kregen provisie over het hypotheekbedrag dat we voor de klant bij de bank onder brachten. In 2008 koos De Hypotheekshop als eerste voor een zuiverder beloningssysteem. De rest van Nederland volgde pas in 2013. Best revolutionair, eigenlijk. En ook echt wel even schrikken: we gingen minder verdienen en dat ook nog eens midden in de financiële crisis. Het kwam al snel helemaal goed. Ik ben er best trots op dat De Hypotheekshop dit initieerde.”

Hypotheken voor nieuw wonen in oude boerderijen

Ook in Epe en omgeving is de huizenmarkt oververhit: “Nogal wat mensen uit het westen komen hierheen en we hebben al krapte.

Een huis dat vorig jaar verkocht werd voor €725.000,- gaat nu, één jaar later, weg voor €954.000,-. Nieuwe oplossingen, meer bouwen, dat hebben we nodig.”

“We regelden net een dubbele hypotheek voor twee kopers van één boerderij. Dat is even ingewikkeld, maar het kan. Mooie nieuwe bestemming die twee families gelukkig maakt. Het haalt wat druk van de markt af. Er is steeds meer belangstelling voor, ook bij jonge gezinnen die hun vader en/of moeder in huis nemen. Net als vroeger, ja. En toch weer heel anders. Leuk om daarbij goed te kunnen adviseren.”

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer het laatste nieuws op het gebied van hypotheken, wonen en verzekeren.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.