Binnenkijken bij Laura Heemskerk

Binnenkijken bij Laura Heemskerk

Maak kennis met Laura Heemskerk, een echte interieurfanaat die haar nieuwbouwappartement van 65 vierkante meter heeft weten om te toveren tot een woning die rechtstreeks uit een stijlvol woonmagazine lijkt te komen. Doordeweeks is ze projectmanager en in haar vrije tijd kan ze zich eindeloos vermaken met interieur en heeft ze haar eigen productlijn Puur by Laura. Het stijlvol inrichten van een klein appartement vond ze een grote uitdaging. Hoe ze dit heeft gedaan? We vroegen het haar!

Hoe is je passie voor interieur begonnen?

Toen ik acht jaar geleden dit appartement in Leiden kocht, kon ik als eerste bewoner alles zelf bepalen. Zo mocht ik zelf de vloer, keuken en de kleuren op de muur uitkiezen. Tijdens de bouw ben ik begonnen met het verzamelen van ideeën op Pinterest. Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar een wit interieur met hout, zwart en grijs. Toen ik dit eenmaal op deze manier had ingericht, merkte ik dat ik daar eigenlijk helemaal niet gelukkig van werd. De witte muren kwamen op mij af. Het was saai en sfeerloos en mijn appartement leek haast op een ziekenhuis. Gelukkig viel mijn oog op een prachtige rozenkelim. Ik was direct verliefd op het kleurenpalet van dit kleed en het bracht mij op veel nieuwe, kleurrijke ideeën. Doordat ik de basis van mijn interieur neutraal had gehouden, kon ik nog alle kanten op. Achteraf bleek dit kleed de start te zijn van mijn nieuwe interieur en ben ik mij hier in mijn vrije tijd veel mee bezig gaan houden.

Hoe zou je jouw interieurstijl omschrijven?

De basis van mijn interieur is nu geïnspireerd op de Scandinavische woonstijl. Deze mix ik met retro, veel kleur en een botanische ‘touch’, mede dankzij heel veel planten.

Hoe zorg je voor die knusse uitstraling?

Om mijn woning gezellig en knus te maken, werk ik vooral met veel warme kleuren. Ik houd bijvoorbeeld erg van natuurlijke roodtinten, zoals terracotta, zalm, donker roze en natuurlijk oranje, dat is mijn ‘happy colour’! Ook werk ik veel met eyecatchers die het interieur echt afmaken en ik verwen mezelf wekelijks met een mooi boeket verse bloemen van de Leidse markt.

Heb je een groot budget nodig voor het stijlvol inrichten van je huis?

Het is voor mij een sport om zoveel mogelijk low budget aan de slag te gaan met mijn interieur. Zolang je creatief bent, hoeft het helemaal niet duur te zijn! Ik vind het dan ook heerlijk dat ik mijn creatieve mind de ruimte kan geven in dit huis en ga graag in winkeltjes op zoek naar de leukste en goedkoopste interieuritems. Ook bestaat mijn woning uit veel doe-het-zelf-projecten. Dit kunnen grote dingen zijn, zoals het zelf maken of upgraden van meubels. Maar ook kleine dingen, zoals het verven van accessoires.

Heb je voorbeelden van een aantal doe-het-zelf projecten?

Ik heb in mijn slaapkamer zelf een bedombouw gemaakt en er hangt een kapstok aan de wand waar ik altijd mijn mooiste kledingstukken aan hang. Deze wissel ik zo nu en dan af. Super leuk om naar te kijken en het brengt ook gelijk kleur en gezelligheid in de kamer. Voorheen gebruikte ik twee oude sjoelborden als hoofdbord voor mijn bed. Ik schilderde ze in dezelfde kleur als de muur en de vakjes waar de sjoelstenen in zaten, kon ik gebruiken om wat leuke accessoires in te zetten. Het is goedkoop en geeft tóch het een uniek resultaat.

Ook staat er in de woonkamer een vakkenkast die ik zelf heb ontworpen en op maat heb laten maken. Net als mijn tv-meubel. Beide meubels zijn gemaakt van underlayment. Door hetzelfde materiaal te gebruiken voor meerdere meubels en door dit op meerdere plekken terug te laten komen, creëer je eenheid in je interieur. Mocht ik ooit verhuizen, dan gaat de vakkenkast zeker mee! Deze brengt veel sfeer met zich mee. Ik zet hier namelijk altijd mijn vakantiefoto’s en mijn mooiste interieurvondsten in.

Wil je ook graag jouw eigen huis omtoveren zoals Laura dat gedaan heeft? Ontdek dan eerst welke financieringsmogelijkheden er zijn voor het verbouwen van je woning.

Wat is jouw favoriete plek in huis?

Dat is toch echt wel de woonkamer. Hier staat in de hoek een fijne, lichtgrijze plofbank. Deze heb ik al jaren en is eigenlijk toe aan vernieuwing, maar hij zit nog steeds erg lekker. Ik heb de bank gecombineerd met ronde salontafeltjes, die ook weer mooi overeenkomen met de ronde eettafel. Vanaf de bank heb ik zicht op de keuken, de tuin en de rest van de ruimte. Zo kan ik heerlijk genieten van mijn interieur.

Heb je nog leuke stijltips?

  1. Upgrade je meubels met nieuwe deurknopjes of grepen. Ook als je niet handig bent, is dit de meest makkelijke en goedkope manier om je meubels een nieuwe look te geven. Een ander kleurtje geven kan natuurlijk ook!
  2. Standaard radiatoren brengen geen mooi aanzicht met zich mee. Je kunt natuurlijk voor een designradiator kiezen, maar er is ook een goedkopere oplossing. Ik verf de radiatoren altijd met houtlak in dezelfde kleur als de muur. Zo vallen ze minder op en verpesten ze niet je interieur!
  3. Ik hou ervan om een doe-het-zelf project chiquer te laten ogen dan het in werkelijkheid is. Een bus met gouden spuitverf is daarvoor de perfecte uitvinding! Alles wat ik niet mooi vind, spuit ik goud.   
  4. Vind je het nog een beetje eng om je muren een kleurtje te geven? Begin dan met gekleurde accessoires, vloerkleden en planten. Dit geeft je woning al veel sfeer.
  5. Als je klein woont, moet je roeien met de riemen die je hebt. Door in de hoogte te werken, creëer je meer plek om je spullen op te bergen of uit te stallen.

Geef je ook stijladviezen?

Ik ben een stijlicoon bij The Home Style Club. Dit is een platform waarmee je à la minute een uitgebreid en digitaal stijladvies kunt ontvangen van een stijlicoon die bij jou past. In deze stijladviezen vind je een uitgebreide shoplist en een compleet kleurenplan met mooie verfkleuren en bijpassende behangopties, waarmee je zelf kunt mixen en matchen. Doordat alle stijliconen ervoor hebben gezorgd dat alle producten mooi bij elkaar passen is er geen goed of fout!

In mijn stijladvies kun je uiteraard veel Mediterrane kleuren terugvinden, gecombineerd met de strakkere, Scandinavische stijl. Ik hoop mensen hiermee te kunnen inspireren om andere keuzes te maken en voor kleur op de muur te kiezen. Meer informatie over het concept van The Home Style Club en mijn stijladvies (en die van andere stijliconen) kun je terugvinden hun website www.thehomestyleclub.com.

Neem ook vooral eens een kijkje op Laura haar website, Puur by Laura, waar je haar eigen productlijn kunt terugvinden of volg haar op Instagram voor meer wooninspiratie!

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer het laatste nieuws op het gebied van hypotheken, wonen en verzekeren.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.